Aktuális információk

FELHÍVÁS A FELSZÁMOLÓK ÉS VAGYONFELÜGYELŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE (FOE) TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉSÉNEK DÁTUMÁRÓL ÉS A TISZTSÉGVISELŐI JELÖLÉSEK MÓDJÁRÓL

Rovat: Aktuális

Tájékoztatjuk a FOE tagságát, hogy a jelenlegi tisztségviselők mandátuma 2021. június 13-ával lejárt. Az elmúlt időszakban azonban a gyülekezési lehetőségek korlátozottak voltak. Az 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet alapján vészhelyzeti időszakban a vezető testületnek kötelessége a vészhelyzeti időszak megszűntét követő legfeljebb 90 napig a feladatait ügyvivő elnökségként ellátni, melynek természetesen a jelenlegi tisztségviselők eleget tesznek. Várható azonban az utóbbi idők „lazításait” figyelembe véve, hogy a zárt helyen történő 100 fő feletti gyülekezési korlát feloldása a közeljövőben megtörténik. Az elnökség a tisztújító közgyűlés elektronikus úton történő megtartását nem szorgalmazta, mivel komoly technikai fejlesztést igényel a titkos szavazás lebonyolítása és a tisztújítás aktusánál fontos szempontnak ítélte meg a tagság személyes jelenlétét. Ezért vártunk, ameddig a zárt helyen történő 100 fő feletti gyülekezési korlátját feloldják.

Így az elnökség előzetesen 2021. október 1. (péntek) 15:30 órára tűzte ki a FOE Tisztújító Közgyűlésének időpontját, melynek helyszíne Balatonkenesén a Kenese Bay and Garden Resort Hotel lesz. (A Tisztújító Közgyűlést a FOE Szakmai Napok programja után tartjuk meg.

Amennyiben a korlátozások fennállása miatt a tagság személyes összehívása ezen a dátumon sem engedett, pótidőpontként 2021. október 20.(szerda) 10:00 órát jelölte ki, helyszín: Budapest.

A FOE Választási Szabályzata alapján (https://www.foe.hu/foe/valasztasi-szabalyzat) a Tisztújító Közgyűlés előtt legalább 60 nappal felhívást kell közzétenni a jelölés megkezdéséről.

A jelölőlapokat csatoltan küldjük a felhíváshoz, valamint letölthetőek a FOE honlapjáról is.

Kérjük, hogy a jelöléseket a jelölőlapok megfelelő kitöltésével (a Választási Szabályzatban foglaltak figyelembevételével) 2021. augusztus 15. 24:00 óráig a titkarsag@foe.hu email címre megküldeni szíveskedjenek!

A jelölő bizottságot az Elnökség megválasztotta, tagjai:

  • dr. Csaba Áprád (elnök) – dr. Hetényi Géza és Tsa Felszámoló Kft.
  • Csomai Attila – HUNGARO-JUSTITIA Igazságügyi Szakértői Iroda Kft.
  • Weingartner Ákos – ECONO-Group Kft.

A választási bizottság javasolt tagjai, melyet a Tisztújító Közgyűlésen történő előterjesztést követően véglegesen a tagság szavaz meg:

  • dr. Kispál Beáta – FOE elnökhelyettes
  • Túróczi Réka – FOE ügyvezető
  • Baier Judit – FOE pénzügyi és irodavezető

Kérjük tagszervezeteinket, hogy az ügy fontosságát tekintve minél nagyobb számban jelenjenek meg a Tisztújító Közgyűlésen! Ugyancsak fontos számunkra, hogy minél több aktív kolléga vegyen részt az egyesület munkájában, így várjuk a szervezetek jelöléseit!

Köszönettel és üdvözlettel a FOE Elnöksége nevében:
Túróczi Réka
ügyvezető

 

Friss cikkek